Corjul de Maramu’

GD Star Rating
loading...

fainaCorjul de Maramu’ reprezinta una dintre retetele cu specific traditional romanesc. Fiind des intalnit pe plaiurile maramuresene, corjul de Maramu’ se numara printre specialitatile regiunii.

Este usor de preparat si nu necesita un timp indelung pentru coacere.

Ingrediente:

  • 150 g malai
  • 200 g faina
  • 2 piculete zahar vanilat
  • 3 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g iaurt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Putin otet
  • Sare dupa gust

Mod de preparare:

Intr-un bol se adauga faina, praf de copt, bicarbonatul de sodiu stins in otet. Dupa ce s-au amestecat bine se adauga si celelalte ingrediente in asa fel incat aluatul obtinut sa devina omogen, capatand un aspect mai gros.

Separat, se pregateste o tava, tapetandu-se cu putina faina si ulei. Se adauga compozitia astfel obtinuta si se introduce in cuptorul deja incins. Se poate servi cu lapte batut.

Pofta buna!

Foto: http://2.bp.blogspot.com

 

 

Corjul de Maramu', 3.8 out of 5 based on 6 ratings

One Response to “Corjul de Maramu’”

Read below or add a comment...

  1. Florentina says:

    yammy!!!!

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...

Lasă un răspuns către Florentina Anulează răspuns

*