Corjul de Maramu’

GD Star Rating
loading...

fainaCorjul de Maramu’ reprezinta una dintre retetele cu specific traditional romanesc. Fiind des intalnit pe plaiurile maramuresene, corjul de Maramu’ se numara printre specialitatile regiunii.

Este usor de preparat si nu necesita un timp indelung pentru coacere.

Ingrediente:

  • 150 g malai
  • 200 g faina
  • 2 piculete zahar vanilat
  • 3 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g iaurt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Putin otet
  • Sare dupa gust

Mod de preparare:

Intr-un bol se adauga faina, praf de copt, bicarbonatul de sodiu stins in otet. Dupa ce s-au amestecat bine se adauga si celelalte ingrediente in asa fel incat aluatul obtinut sa devina omogen, capatand un aspect mai gros.

Separat, se pregateste o tava, tapetandu-se cu putina faina si ulei. Se adauga compozitia astfel obtinuta si se introduce in cuptorul deja incins. Se poate servi cu lapte batut.

Pofta buna!

Foto: http://2.bp.blogspot.com

 

 

Corjul de Maramu', 3.8 out of 5 based on 6 ratings

2 Responses to “Corjul de Maramu’”

Read below or add a comment...

  1. Florentina says:

    yammy!!!!

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...
  2. ionica says:

    Cand eram mici ,bunica ne facea chigala cred ca era specific in Maramures,acolo unde mam nascut.Am cautat reteta pe net si nu am gasit nici un indiciu despre acest dulce.

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...

Lasa un comentariu...

*