loading...
O serie de traditii au loc de Sfanta Maria Mica la nivelul intregii tari. Sarbatorita in data de 08 septembrie a fiecarui an, aceasta sarbatoare simbolizeaza pe langa Nasterea Maicii Domnului si trecerea dintre vara si toamna.
Potrivit obiceiurilor, de Sfanta Maria Mica anul agricol este pe cale de a se incheia, gospodarii incep prin a-si strange recolta de peste an, numarandu-si astfel roadele agricole, pregatindu-se in acelasi timp de iarna.
Traditiile de Sfanta Maria Mica spun ca nu este bine ca in aceasta zi sa muncesti in gospodarie, sa speli sau sa calci rufe si nici sa aprinzi focul. Se spune ca femeile care gatesc mancare in aceasta zi risca sa cada asupra lor o serie de boli, putandu-le poci pe viata.
Potrivit credintelor populare, de Sfanta Maria Mica, credinciosii vor trebui sa aprinda in casa candela pentru a aminti de aceasta mare sarbatoare, fiind lasata sa arda intreaga zi.
Se spune ca Sfanta Maria ii asculta pe toti cei bolnavi si napastuiti de soarta, protejand femeile, femeile insarcinate, dar si fetele necasatorite. Copiii, iubiti de Fecioara Maria, sunt protejati de catre aceasta.
Toate femeile care urmeaza sa aduca pe lume un copil sunt protejate de Maica Domnului, dandu-le o nastere usoara, copii frumosi si sanatosi.
In aceasta zi este dezlegare la peste, asa ca in anumite regiuni din tara gospodinele gatesc mancare cu peste. In alte zone, femeile impart celor sarmani bucate in vederea pomenii sufletului celor stinsi.
Foto: http://media.realitatea.ro
Traditii de Sfanta Maria Mica,