Dragobetele

GD Star Rating
loading...

dragobeteDragobetele este sarbatorit la romani in data de 24 februarie si infatiseaza ziua dragostei pentru romani.

Cu toate ca se spune despre Dragobete ca este o sarbatoare a indragostitilor, acesta anunta in realitate sosirea primaverii. Si astazi, locuitorii din satele muntenesti isi mai aduc aminte cu placere de o astfel de sarbatoare. Respectand traditiile acestia se logodesc, petrec in aer liber, danseaza in jurul focurilor. Chiar si asa locuitorii din marile orase par sa fi uitat de semnificatia unei astfel de sarbatori, inlocuind-o cu deja celebrul Sfantul Valentin.

In satele din regiunea Munteniei, Dragobetele este asteptat cu mare placere, acesta aducand gospodarilor un an plin de roade, dar si multa liniste si pace in familii.

De asemenea, de Dragobete fetele nemaritate strang apa din zapada, dar si de pe florile de fragi. Cei care nu serbeaza o astfel de zi, traditia spune ca vor ramane singuri tot anul.

De Dragobete este un bun prilej pentru a-i oferi persoanei iubite un cadou plin de simboluri sentimentale. De la mesaje simple de iubire si pana la anumite cadouri valoroase – totul ii poate umple inima celui drag.

In prezent, Dragobetele este sarbatoarea romaneasca a iubirii si trebuie celebrata ca atare, inlocuind astfel traditiile si obiceiurile ce nu ne apartin.

Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro

Dragobetele, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

Lasa un comentariu...

*