Zilele saptamanii, semnificatii populare

GD Star Rating
loading...

LUNEA

Prima zi a saptamanii poarta noroc inceperii activitatilor specifice industriei casnice, in special a acelora de durata, care nu puteau sa fie incheiate intr-o singura zi (tesutul, cusutul, brodatul etc.).

Se interzice, in schimb, negotul, “datul pe datorie”, imprumutul bunurilor materiale, mersul la petit si inmormantarea mortilor.

 

MARTEA

Martea este considerata o zi rea, fara noroc, aducatoare de nenorociri in cele trei “ceasuri rele”, nefasta pentru inceperea unor activitati importante (aratul, semanatul, construirea unei case etc.).

Din aceste motive, in ziua de marti erau interzise nuntile, logodnele si mersul in petit.

 

MIERCUREA

In ziua Sfintei Miercuri nu se faceau nunti, nu se mergea in petit, erau interzise petrecerile si distractiile.

Dintre zilele lucratoare, miercurea este considerata o zi curata si binefacatoare, prielnica muncilor in afara casei (semanat, arat, cosit).

 

JOIA

Este ziua increderii, comunicarii si relationarii in comunitate, dar si un timp foarte bun pentru valorificarea tuturor resurselor, talentelor, cunostintelor si experientei.

Despre cei nascuti in ziua de joi se spune ca sunt extrem de afectuosi, dar tot atat de exigenti.

 

VINEREA

Este o zi de purificare spirituala si trupeasca prin post si rugaciune.

 

SAMBATA

Sambata, ultima zi a saptamanii, este considerata de romani nefasta pentru cei vii, fara noroc, cu trei ceasuri rele, dar favorabila pentru spiritele mortilor, care primeau ofrande si erau invocate in timpul vrajilor si practicilor magice.

In astrologie se spune ca este ziua izolarii “intru iluminare”, o zi de rugaciune si de comunicare cu “lumea de dincolo”.

 

DUMINICA

In ziua de Duminica sunt interzise descantecele, cu exceptia celor de dragoste si aflare a ursitei (Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei).

Principalele trasaturi ale persoanelor care sunt nascute duminica sunt fermitatea si loialitatea.

Sursa foto: www.didactic.ro

Zilele saptamanii, semnificatii populare, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*