Tortul cu capsuni

GD Star Rating
loading...

tort-cu-capsuniTortul cu capsuni este o reteta extrem de savuroasa si racoroasa, adaptata sezonului cald. Tortul cu capsuni este usor de preparat, necesitand un timp de coacere destul de scurt. In plus, este destul de economic.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Ingrediente crema:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 g capsuni

Mod de preparare blat :

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga treptat zaharul, batandu-se in continuare cu mixerul. Se adauga galbenusurile, amestecand usor cu o spatula de lemn in asa fel incat sa nu se lase compozitia. La sfarsit se adauga „in ploaie” faina. Se adauga praful de copt si zaharul vanilat. Se da la cuptor la foc redus, circa 30-40 de minute.

Pentru crema se bat ouale cu zaharul si se da la baie de aburi, pana se ingroasa.

Dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta bine.

Gelatina se inmoaie in apa rece si apoi se da in fiert . Apoi, atunci cand s-a racit se adauga in compozitia deja formata.

Se taie blatul in doua parti egale, se pune crema si se decoreaza cu multe capsuni.

Pofta buna!

Foto: fotoblogimg.blogspot.com

Lasa un comentariu...

*