Supa de rosii cu orez

Un preparat gustos care se poate servi rece sau cald, la orice ora din zi.

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 6 rosii
  • 400 g pasta de rosii
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

Preparare:

Punem apa intr-o oala si o fierbem. Cand clocoteste, punem rosiile si le lasam cateva secunde, apoi le scoatem pe o farfurie.

Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoare. Morcovul il curatam, il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Intr-o oala punem la fiert apa pregatita pentru supa si legumele taiate mai sus. Le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba.

Rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Cand legumele au fiert suficient, adaugam rosiile date pe razatoare si pasta de rosii. Cand incepe sa clocoteasca, punem si orezul, pe care mai intai in spalam in cateva ape.

Condimentam cu sare dupa gust, apoi adaugam pasta de gogosari. Cand supa este gata, presaram putin busuioc uscat, dam un clocot si tragem oala de pe foc.

Sursa foto: www.edelicios.ro

Lasa un comentariu...

*