Un preparat gustos si hranitor, dar mai ales sanatos.
Foi:
- 1 kg faina
- o cescuta apa
- putin ulei
Umplutura:
- 2 legaturi ceapa (frunze)
- 1 legatura marar
- 300 g branza
- 4 oua
- ulei
Preparare:
Se amesteca ingredientele si se framanta o coca, apoi se imparte in doua bucati. Cele 2 bucati 2 coca se intind bine cu sucitorul pana formam 2 foi pentru placinta.
Foile se dau deoparte si se pregateste umplutura.
Se taie marunt frunzele de ceapa verde si mararul si se amesteca cu branza si ouale. Se ung cu ulei foile de placinta, apoi se pune jumatate din compozitie pe jumatate de foaie, iar cealalta jumatate se asaza peste umplutura.
La fel se procedeaza si cu cea de-a doua foaie. Foile se ung pe deasupra cu ulei.
Se dau la cuptor si se lasa pana se rumenesc.
Sursa foto: www.copilul.ro