O gustare delicioasa, hranitoare, ca la mama acasa…
Ingrediente:
- o gaina de tara
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 buc. telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 cutie de rosii
- 500 ml bors
- leustean
- marar
- patrunjel
- cimbru
- sare
- taitei de casa
Preparare:
Carnea portionata se pune la fiert, se spumeaza si se lasa sa fiarba 30 minute. Peste carne se adauga sare dupa gust si legumele taiate marunt: ceapa, morcovul, telina, pastarnacul, ardeiul gras, apoi se lasa la fiert pana ce carnea e aproape gata. Se adauga rosiile din conserva (sau proaspete) taiate in bucati mici.
Intre timp se fac taiteii, adaugandu-se si ei in ciorba.
Se pune si verdeata tocata marunt, iar la sfarsit borsul incalzit. Se mai da in cateva clocote si se opreste flacara.
Se serveste cu verdeata deasupra.
Sursa foto: www.retete-online.ro