Legendele Sfantului Valentin

GD Star Rating
loading...

sfantul valentinLegendele Sfantului Valentin sunt destul de numeroase, toate avand ca punct central dragostea sub toate formele sale.

Sfantul Valentin se serbeaza in data de 14 februarie, fiind una dintre traditiile imprumutate de romani din cultura traditionala americana.

Fiecare cuplu este atat de fericit sa serbeze impreuna cu partenerul ziua in care dragostea este pusa la rang de cinste, devenind atat de romantici cum nici nu ne inchipuim.

Legendele Sfantului Valentin spune ca acesta a fost un preot roman marttirizat in timpul imparatului Claudius in anul 269 dupa Cristos. Se spune ca Sfantul Valentin ii ajuta pe toti aceia care sufereau in timpul persecutiilor imparatului Claudius. Preot fiind, acesta a fost bagat la inchisoare, devenind astfel un bun propovaduitor al cuvantului lui Dumnezeu. In scurt timp, Sfantul Valentin a fost condamnat la moarte. In timpul sederii sale in inchisoare acesta le trimitea prietenilor mesaje in care incheia prin “Amintiti-va de Valentin” sau “Va iubesc!”

Legendele Sfantului Valentin mai spun ca acesta era un preot care casatorea in ascuns cuplurile care se iubeau, insa le era teama sa isi arate iubirea de teama impotrivirii Imparatului Claudius in ceea ce priveste casatoria. Acesta a fost bagat in inchisoare intrucat a refuzat sa devina pagan, indragostindu-se de fiica temnicerului care va adera de dragul sau la crestinism. Chiar de 14 februarie 269 Sfantul Valentin ii scrie fetei o scrisoare de dragoste.

Foto: http://www.ziarmm.ro

Legendele Sfantului Valentin , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*