Legenda Lacului Cincis

GD Star Rating
loading...

lacul cincisLegenda Lacului Cincis ascunde o serie de povesti spuse cu multa patima si frica de catre localnici.

De-a lungul vremii Lacul Cincis s-a remarcat prin numarul tot mai mare al turistilor veniti in aceste locuri pentru a admira un peisaj sublim creat de natura. Lacul Cincis se afla situat in apropiere de orasul Hunedoara, in Muntii Poiana Rusca. In zona, posibilitatile de cazare sunt destul de numeroase, localnicii creand pensiuni cu specific hunedorean, asteptandu-si turistii atat cu multa ospitalitate, cat si cu o sumedenie de legende ale Lacului Cincis. Acesta se afla chiar in satul ce ii poarta numele.

Legenda numelui Lacului Cincis, dar si a lacului cu acelasi nume spune ca acesta a fost numit asa intrucat a fost intemeiat de cinci personae – bunicul, fiul si trei nepoti care reusisera prin vitejia lor sa salveze imparatul tarii tinut ostatic de catre tari.

Lacul Cincis poarta numele de Lacul Blestemat. Se crede ca in aceste locuri spiritele celor morti bantuie locurile, fiind destul de suparate.

Legenda Lacului Cincis spune ca noaptea, pe deasupra lacului, bantuiesc spiritele celor morti, putand fi vazute la suprafata. Tocmai de aceea, animalele nu se apropie de lac cu niciun chip, fiind speriate si resimtind efectele malefice ale spiritelor.

Se spune, de asemenea, ca din senin in mijlocul Lacului Cincis apare o furtuna destul de puternica din cauze meteo inexplicabile.

Legenda Lacului Cincis spune ca acesta a acoperit atat casele satenilor, cat si biserica impreuna cu mormintele celor morti in aceste locuri. An de an localnicii veneau aici si isi plangeau mortii ingropati parca sub ape. Se spune, de asemenea, ca in aceste locuri in fiecare an se ineca cate o persoana care nu mai putea fi gasita. Scafandrii ce intrau in apa in cautarea lor ieseau la suprafata cutremurati de cele vazute si nu mai vroiau sub niciun chip sa se mai intoarca. Unul dintre scafandri a ajuns in scufundarile sale chiar in locul in care erau cimitirele acoperite de ape. Dupa ce a iesit la suprafata acesta nu a mai rostit niciun cuvant de-a lungul vietii, fiind internat intr-un spital de boli psihice.

 

Foto: http://www.calificativ.ro

Legenda Lacului Cincis , 4.6 out of 5 based on 8 ratings

Lasa un comentariu...

*