Voalul miresei – superstitii

GD Star Rating
loading...

voalul mireseiVoalul miresei este o piesa vestimentara care insoteste tinuta miresei in ziua nuntii.

Semnificatia voalului miresei este destul de complexa. Acesta, inainte, avea rolul de a ascunde fata miresei, pentru a nu fi vazuta de spirite care ar fi putut sa o rapeasca.

O alta superstitie referitoare la voalul miresei era de parere ca acesta avea rol de protectie a familiei mirelui de puterile pe care le detinea mireasa pana in momentul casatoriei.

Potrivit credintelor populare, voalul miresei semnifica trecerea de la virginitate la statutul de femeie, de la starea pura, neatinsa la cea de femeie casatorita.

In Roma antica mirele nu isi putea vedea aleasa decat in ziua nuntii. Tocmai de aceea, mireasa purta voal pentru a-si ascunde frumusetea sau uratenia si pentru a nu-si pierde alesul.

Voalul miresei este asezat peste fata acesteia, neputand fi dat jos decat cu ocazia celebrarii religioase a casatoriei. Cu alte cuvinte, se recomanda ca miresele sa intre in biserica cu fata acoperita, simbol al castitatii acestora si al respectului fata de Dumnezeu.

Potrivit credintelor, voalul nu trebuie sa fie intotdeauna nou, putand fi purtat de la o femeie deja casatorita, al carui mariaj a fost plin de dragoste. In acest fel, viitoarei miresei i s-ar putea indrepta destinul cam in aceeasi directie.

In cazul in care voalul miresei cade de pe cap este semn de ghinion si de prevestire de rele in casatorie.

Foto: http://3.bp.blogspot.com

 

Voalul miresei - superstitii, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Lasa un comentariu...

*