Superstitiile despre nastere

GD Star Rating
loading...

piciorus copilasSuperstitiile despre nastere sunt foarte raspandite mai ales in lumea satelor. In marile centre urbane, aglomeratia cotidiana si-a pus amprenta asupra oamenilor, stergandu-le parca o parte din traditii.

Superstitiile despre nastere sunt foarte numeroase. Se spune ca atunci cand esti insarcinata nu este bine sa te uiti la oamenii cu defecte sau urati intrucat este posibil ca pruncul sa ia infatisarea omului pe care l-ai privit. De asemenea, femeile insarcinate nu vor trebui sa fure absolut nimic intrucat petele ii vor cuprinde anumite portiuni ale corpului copilului.

Superstitiile despre nastere spun ca bebelusul este protejat in pantecul mamei pe toata perioada celor noua luni. Batranii sunt de parere ca viitoarea mamica nu va trebui sa imbrace pe dos vreun obiect de imbracaminte intrucat nasterea va fi una extrem de dificila.

In anumite regiuni ale tarii, viitoarele mamici isi tes la poalele camasilor fire de busuioc sau usturoi pentru ca sarcina sa fie protejata.

Superstitiile despre nastere mai spun ca mama va trebui sa isi pregateasca din timp camasa pe care o va imbraca atunci cand isi va aduce pe lume bebelusul. Aceasta va trebui sa aiba cusuta in dreptul sanilor cateva cruci rosii pentru sporirea cantitatii de lapte.

Superstitiile despre nastere spun ca nicio femeie insarcinata nu va trebui sa fie speriata intrucat nasterea ar putea fi pusa in pericol. In cazul in care se intalneste cu cunoscuti aceasta are datoria de a le comunica faptul ca asteapta un copil. In acest fel mama evita ca bebelusul sa se nasca mut.

In regiunea Moldovei se spune ca la nastere este bine ca femeia sa nu fie asezata cu picioarele spre usa intrucat se spune ca in aceasta pozitie si prin acel loc ies persoanele trecute in nefiinta.

Pentru ca nasterea sa fie usoara, moasa care o asista ia un cutit pe care il trece de trei ori prin camasa femeii.

Foto: http://www.hotgen.ro

 

 

 

 

Superstitiile despre nastere , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*