Superstitiile de Sfantul Gheorghe

GD Star Rating
loading...

Superstitiile de Sfantul GheorgheSuperstitiile de Sfantul Gheorghe sunt foarte numeroase si difera in functie de regiunile tarii.

Una dintre superstitiile de Sfantul Gheorghe spune ca in aceasta zi nu este bine sa dormi intrucat asa vei ramane intregul an.

In regiunea Olteniei se spune ca daca in ziua de Sfantul Gheorghe vei reusi sa vezi un peste intr-o apa curgatoare inotand, vei avea noroc intregul an.

In Moldova superstitiile de Sfantul Gheorghe spun ca este bine sa alergi afara mai inainte de rasarit intrucat vei fi sanatos intregul an.

Ziua de Sfantul Gheorghe aduce pe langa superstitii si o serie intreaga de obiceiuri. Este ziua in care fetele nemaritate isi pot vedea alesul, iar strigoii vor fi alungati de la casele oamenilor. Fiind protectorul ciobanilor, in aceasta zi gospodarii indeplinesc o serie de obiceiuri pentru protejarea turmelor si stanilor si pentru ca mioarele sa ramana sanatoase intregul an.

Tot in ziua de Sfantul Gheorghe, taranii se roaga pentru rodul pamantului, grane alese, dar si pentru sanatatea familiei si a animalelor din ograda.

Se spune ca in aceasta zi sfanta, nicio persoana nu are voie sa faca treaba intrucat ii va starni mania sfantului.

Foto: http://www.felicitari.com

 

 

Superstitiile de Sfantul Gheorghe, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*