Superstitiile „scarii”

GD Star Rating
loading...

scari rulanteSuperstitiile reprezinta obiceiuri destul de respectate de fiecare roman. Superstitiile „scarii” pot fi observate in cazul in care vei ajunge in regiunea Olteniei.

Superstitiile „scarii”spun ca niciodata nu va trebui sa treci pe sub aceasta intrucat nu iti va merge deloc bine in acea zi.

De asemenea, in cazul in care te afli in urcare pe o scara este bine sa nu incerci sa depasesti alti oameni ce se afla in urcare in aceeasi directie. O asemenea superstitie este pastrata inca din Vechiul Testament, fiind amintita in cartile biblice.In cazul in care te vei grabi sa ii depasesti pe ceilalti iti vei grabi urcarea catre slava Cerului, fiind drumul catre Dumnezeu.

Tot in regiunea Olteniei, superstitiile „scarii”spun ca daca esti nevoit sa treci pe sub o scara va trebui sa tii degetele incrucisate  pentru a alunga toate relele ce se vor tine de tine in acea zi.

In aceeasi maniera va trebui sa te comporti si daca esti nevoit sa depasesti pe cineva aflat in urcare sau in coborare, in aceeasi directie cu tine. Asadar, nu uita de incrucisarea degetelor.

Cu toate acestea, superstitia „scarii” nu aduce numai lucruri nefaste. In cazul in care vei alunca sau te vei impiedica pe scara va trebui sa stii ca ai toate sansele sa te casatoresti in perioada imediat urmatoare sau cel mai tarziu pana la finele acelui anului in care te afli.

Superstitiile „scarii”nu tin intotdeauna de ireal. Se poate intampla uneri un lucru nefast in cazul in care te afli pe scara, fiind destul de periculoase mai ales scarile oblice, sustinute de zidurile unor cladiri. Tocmai de aceea, tinand cont de numarul evenimentelor tragice ce au avut loc de-a lungul timpului prin folosirea unor astfel de scari toate nenorocirile s-au transformat in superstitii, acestea avand rolul de a-i proteja pe utilizatorii scarilor, devenind adevarate cutume, legi nescrise ale poporului.
Foto: http://www.proidea.ro

 

Lasa un comentariu...

*