Superstitii de an nou

GD Star Rating
loading...

superstitii de an nouIn zona Moldovei exista cateva superstitii de an nou de care locuitorii vor trebui sa tina cont pentru a avea mai mult noroc pe parcursul intregului an.

Superstitiile de an nou din Moldova indeamna toate cuplurile indragostite sa se sarute in noaptea dintre ani sub o crenguta de vasc asezata la usa locuintei.

In cazul in care va doriti sa aveti bani tot anul nu treceti prea usor cu vederea acest obicei si tineti in buzunar bancnote valoroase in noaptea dintre ani.

Superstitiile de an nou spun ca in prima zi a anului va trebui sa te speli pe fata cu apa in care ai pus cateva monede.

De asemenea, prima persoana care va trece pragul in prima zi a anului va trebui sa fie un barbat brunet. Se spune ca femeile, dar si barbatii blonzi aduc ghinion. In prima zi a anului este indicat sa pastrati totul in casa si sa nu aruncati nici macar gunoiul.

In noaptea de Revelion este indicat sa purtati haine de culoarea rosie si sa mancati neaparat peste intrucat veti avea mai mult noroc si belsug in casa si in viata.

Superstitiile de an nou spun sa deschiteti usile si ferestrele casei imediat dupa 12.00 noaptea intrucat asa veti lasa noul an sa intre cu toate cele bune in locuinta dumneavoastra. Nu rupeti din calendar mai inainte de ora 12.00 filele vechi si nici nu prindeti noul calendar de perete mai inainte de aceasta ora.

Foto: http://image.stirileprotv.ro

Lasa un comentariu...

*