BunaVestire

GD Star Rating
loading...

noaptea focurilor 2In data de 25 martie ale fiecarui an, orice roman serbeaza BunaVestire. Potrivit ortodoxiei, de Buna Vestire este serbata Maica Domnului.

Buna Vestire reprezinta una dintre cele mai valoroase sarbatori crestin ortodoxe din tara noastra. Aceasta mai este denumita popular si Blagovestenie sau Ziua Cucului, tinand cont de faptul ca in aceasta zi pentru prima data de la imprimavarare va canta cucul.

Potrivit superstitiilor atunci cand cucul va canta oamenii vor trebui sa fie bucurosi si satuli plin intrucat asa o vor duce intregul an. In cazul in care acestia sunt suparati sau nemancati atunci anul ce va veni nu le este unul intocmai favorabil lor.

Superstitiile de Buna Vestire mai spun ca in aceasta zi mare oamenii nu au voie sa se certe intrucat nu le va merge bine intregul an, fiind suparati mai tot timpul.

Buna Vestire este serbata traditional mai ales in Maramures. In ziua de Buna Vestire gospodarii aprind focurile in ograzi, lasandu-l aprins pana spre a doua zi. In acest fel se celebreaza „Noaptea Focurilor”.

De Buna Vestire este indicat ca fiecare om sa manance peste, fiind aducator de sanatate si noroc. Tot in aceasta zi sfanta nicio gospodina nu are voie sa puna oua la closca intrucat puii vor avea mai multe picioare.
Foto: http://adevarul.ro

BunaVestire, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*