Superstitii despre scara

GD Star Rating
loading...

Aproape ca nu e zi in care sa nu urcam sau sa coboram cateva trepte. V-ati gandit vreodata ca scara pe care treceti atat de des poate atrage ghinionul in viata voastra?

  • Nu este bine sa treci pe sub o scara, de orice fel ar fi ea (de zugrav, de biblioteca, pentru urcat in copac etc.).
  • Aduce ghinion sa urci o scara cu numar par de trepte.
  • Nu trebuie sa treci pe langa oameni si sa-i depasesti in timp ce urci sau cobori o scara. De ce? O istorie din cartea Genezei (Vechiul Testament) vorbeste despre Scara lui Iacob dintre cer si pamant. Unii oameni cred ca e de bun augur sa urci o scara, pentru ca ar putea fi drumul spre Dumnezeu. A trece pe sub o astfel de scara reprezinta exact contrariul, dar daca totusi trebuie sa treci pe sub scara, ar fi bine sa-ti tii degetele incrucisate pentru a alunga nenorocul. Dar, atentie, trebuie sa tii degetele incrucisate pana ce in cale iti apare un caine, altfel ghinionul se va cuibari iar in calea ta.
  • Daca urci sau cobori o scara si trebuie totusi sa treci pe langa cineva si sa-l depasesti, poti aplica aceeasi reteta a degetelor incrucisate pentru a evita nenorocirile.
  • Totusi, scara, ca si multe alte elemente din lumea superstitiilor, poate fi uneori si un semn bun. Daca te impiedici pe scara asta poate insemna ca in curand, in familia sau chiar in casa ta, va avea loc o casatorie.

Sursa foto: www.homedesignin.com

Lasa un comentariu...

*