Varza murata

GD Star Rating
loading...

Nicio iarna fara un butoias de varza murata, numai buna pentru traditionalele sarmalute care nu trebuie sa lipseasca in Ajunul Craciunului!

Ingrediente:

  • varza (cate kg dorim)
  • hrean
  • marar
  • sare

Preparare:

Varza se spala. Pe fundul butoiului se asaza un strat de marar si hrean, apoi se asaza varza astfel incat sa intre cat mai multa.

Dupa fiecare strat de varza se adauga marar uscat, apoi varza, iar ultimul rand va fi de marar.

Intre straturile de varza se adauga hrean.

Se adauga saramura formata din apa si sare dupa gust, ideala pentru murat.

Deasupra se asaza un gratar curat din lemn pentru ca varza sa nu se ridice.

Daca pe parcurs zeama scade, mai adaugam saramura.

Dupa cateva zile se introduce un furtun si se sufla pentru a se amesteca saramura.

Lasa un comentariu...

*