Turta de malai

GD Star Rating
loading...

Specifica regiunii Olteniei, turta de malai este o gustare care se prepara simplu, rapid si fara costuri mari.

 

 

Ingrediente:

  • 250 g malai
  • 3 linguri faina
  • 8 linguri gem de prune
  • sare

Preparare:

Se pune malaiul intr-un vas si se face o adancitura la mijloc, apoi se toarna 200 ml apa fierbinte si se amesteca cu o lingura de lemn pana se obtine o compozitie asemanatoare cu cea de mamaliga.

Se adauga sare dupa gust si faina, apoi se amesteca.

Amestecul obtinut se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Cand este aproape gata, se intinde deasupra gemul de prune si se mai da la cuptor pana prinde o crusta.

Sursa foto: www.retetepascupas.ro

Turta de malai, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*