Trufe

trufeTrufele reprezinta o delicatesa culinara, un adevarat deliciu pentru desert. Trufele se prepara destul de repede, insa necesita putina indemanare din partea gospodinelor.

Ingrediente:

  • 500 g frisca lichida naturala
  • 600 g ciocolata amaruie
  • 200 g ciocolata pt decor
  • cacao pt décor
  • rom

Mod de preparare:

Se pune frisca la foc mic. Atunci cand aceasta incepe sa fiarba se adauga ciocolata amaruie. Se iau de pe foc, amestacandu-se bine.

In compozitie se poate adauga rom sau lichior. Atunci cand s-a racit, se ia cu lingurita din bol si se aseaza pe hartie cate un varf de lingurita din acea compozitie. Se ia fiecare bomboana si se tavaleste prin ciocolata topita de decor. Separat, se iau si se dau prin cacao.

Pofta Buna!

Foto: http://www.bucataras.ro

Lasa un comentariu...

*