Tocana de mamaliga cu jumari

GD Star Rating
loading...

O reteta deosebit de gustoasa, care se serveste calda, fiind specifica zonei Maramuresului.

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 kg malai
  • 250 g carnati afumati
  • 150 g slanina afumata
  • 1 capatana usturoi
  • 200 g branza de burduf
  • 400 g cas
  • 200 g smantana
  • 50 g pasta de rosii
  • 10 oua
  • 100 ml lapte/smantana
  • 1 castron cu jumari
  • 500 g afumatura de porc tocata
  • 1 ceapa tocata
  • piper, cimbru si boia

Preparare:

Se pune apa cu sare la fiert, apoi se toarna malaiul pentru a pregati mamaliga.

Pe fundul ceaunului se intind felii de slanina subtiri, bine afumate. Peste acestea se intinde un strat de mamaliga de aproximativ 1-2 cm.

Se bat bine 3 oua cu lapte si branza de burduf si se toarna peste stratul de mamaliga.

Deasupra acestei compozitii se adauga un nou strat de mamaliga, apoi se pune afumatura tocata amestecata cu 2 oua, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi.

Se pune al treilea strat de mamaliga, insa de data aceasta il vom acoperi cu carnati taiati felii, amestecati cu cas frecat cu 3 oua.

Se asaza ultimul strat de mamaliga peste care se pun jumarile si casul ras batut cu 2 oua si smantana.

Se acopera si se da la cuptor, la foc mic, timp de 1 ora.

Sursa foto: www.skytrip.ro

Tocana de mamaliga cu jumari, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Lasa un comentariu...

*