Snitel de legume

GD Star Rating
loading...

Un preparat ardelenesc gustos si hranitor.

 

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

Morcovii, telina si patrunjelul se curata, se taie si se pun la fiert in apa cu sare, iar dupa 15 minute se adauga si cartofii curatati si taiati cubulete.

Dupa ce legumele au fiert si s-au racit, se scurg de zeama si se trec prin masina de tocat sau se paseaza cu furculita.

Se adauga ceapa si verdeata tocate, 2 oua, sare si piper dupa gust si 2 linguri de faina, apoi se omogenizeaza compozitia.

Ouale ramase se bat cu faina, pana se obtine un aluat ca o smantana mai groasa.

Din compozitia de legume se formeaza snitele, care se trec apoi prin amestecul de oua si faina si se prajesc in ulei incins.

Sursa foto: www.presalocala.com

Snitel de legume, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*