Varza a la Cluj

GD Star Rating
loading...

varza-a-la-cluj-4Varza a la Cluj este o mancare cu specific romanesc, destul de delicioasa. Varza a la Cluj se prepara destul de usor in cuptorul bine incalzit.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 2kg varza acra
  • 200 g slanina afumata
  • bulion
  • 100 g untura
  • 100 g smantana
  • condimente.

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in untura bine incalzita. Separat, amestecam carnea cu orezul si condimentele. Se taie varza destul de subtire si se pune la calit impreuna cu zeama de varza. Se adauga bulionul si slanina afumata. Se tine pe foc pana atunci cand varza se inmoaie.

Dupa ce este aproape gata se aseaza intr-o tava cateva straturi de varza, alternand cu carnea preparata, asezata tot in straturi. Se da la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.

Dupa ce este scoasa din cuptor se adauga smantana pe deasupra. Se serveste calda.

Pofta buna!

Foto: http://www.teoskitchen.ro

 

 

Varza a la Cluj, 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*