GD Star Rating
loading...
loading...
Pentru ca nu mai e mult pana vine Craciunul, trebuie sa incepem pregatirile din timp si sa ne ingrijim de toate cele trebuincioase.
Ingrediente:
- 1 burta de porc
- 1 limba
- 500 g carne
- cateva bucati de sorici
- 2 urechi (varfurile)
- sare
- piper macinat
- boia iute
- 200 g slanina
- 1 ceapa
- 3 foi dafin
- 1 pahar vin
Preparare:
Se taie toata carnea, limba si slanina in fasii. Urechile si bucatile de sorici se dau cu piper, boia si sare, apoi se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere.
Se curata burta. Se umple cu carnea, limba si slanina taiate fasii, cu urechile si soriciul, apoi se coase bine si se inteapa ca sa nu crape.
Se pune din nou la fiert, timp de o jumatate de ora de la primul clocot, impreuna cu o ceapa, trei foi dafin, un pahar devin si o lingurita de piper (boabe).
Se preseaza o zi intre doua funduri de lemn si e gata pentru masa de Craciun.
Toba ardeleneasca,