Supa ardeleneasca de cartofi

GD Star Rating
loading...

Supa ardeleneasca de cartofiIngrediente:

  • 5 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 legatura de patrunjel verde,
  • 3 lingurite de faina,
  • 1 lingurita de boia,
  • 100 ml ulei,
  • 2 linguri bulion,
  • 250g smantana,
  • sare.

Preparare:

Morcovii si cartofii, se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert in 3 l de apa cu sare. Cand au fiert cartofii se face un rantas in urmatorul fel: se rumeneste faina in uleiul incins, apoi se adauga ceapa taiata marunt, boia si se stinge cu bulionul si cu un pahar de apa. Se toarna apoi rantasul in oala cu cartofi, se adauga si samntana si se mai lasa la fiert inca 10 minute. Dupa ce se ia oala de pe foc se presara patrunjelul verde taiat marunt.

Lasa un comentariu...

*