Iahnia de fasole cu afumatura

GD Star Rating
loading...

Iahnie de fasole 017Iahnia de fasole cu afumatura reprezinta un deliciu culinar, dar si una dintre mancarurile traditionale romanesti, cu specificitate din regiunea Ardealului. Iahnia de fasole cu afumatura se serveste in mod special cu ocazia zilei de 01 decembrie.

Iahnia de fasole cu afumatura  necesita un timp mai lung de fierbere, insa prepararea sa nu implica multa munca din partea gospodinelor.

Ingrediente:
600 de grame de fasole
500 de grame de carne afumata
2 cepe
2 morcovi
patrunjel verde
foi de dafin
3 catei de usturoi
bulion
sare,piper

Mod de preparare:

Se pune la fiert fasolea, scurgand apa de cateva ori dupa ce da din clocot.

Separat se pune carnea la fiert impreuna cu frunzele de dafin si cu o ceapa lasata intreaga pentru gust.

Se caleste morcovul si ceapa in ulei incins, adaugandu-se peste fasole, impreuna cu carnea, atunci cand aceasta este bine fiarta. Se lasa sa fiarba in continuare pana scade. Se potriveste cu bulion, sare si condimente, in functie de gust.

Pofta buna!

Foto: http://3.bp.blogspot.com

Lasa un comentariu...

*