loading...
Creierul macelaresc reprezinta una dintre retetele specifice haiducesti de pe teritoriul Ardealului. Creierul macelaresc reprezinta o reteta destul de delicioasa ce nu necesita foarte mult efort pentru preparare.
Ingrediente:
- 400gr de creier,
- 2 oua,
- 2 cepe,
- 2 rosii,
- 1/2 ardei gras rosu,
- patrunjel
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Creierul se spala foarte bine in asa fel incat sa se scurga tot sangele. Pentru mai mult gust este indicat sa fie tinut o vreme in sare si otet.
Separat se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul si rosiile taiate cuburi mici. Dupa ce s-au inmuiat se adauga creierul, amestecandu-se continuu pentru a nu se lipi. Atunci cand creierul s-a facut se adauga ouale batute bine si se amesteca cu continutul din cratita.
La sfarsit, se adauga sare, piper si patrunjel. Se serveste cu mamaliga si cu putina lamaie.
Pofta buna!
Foto: http://www.piatra-alba.ro
Creierul macelaresc ,
Tipic ardelenesc. NU este mincare ardeleneasca. Este mai delicat. Se prajesc legumele, respectiv creierul, separat. SE adauga patru oua de fapt (ati facut-o de regim) si putina afumatura (nu slanina de la dumneavoastra, aia este de fapt sapun). De ce nu ati luat din savoarea mincarurilor unguresti? Sau din umorul lor?
loading...
loading...