GD Star Rating
loading...
loading...
Ingrediente:
- 1-2 codite de rabarbar (fara frunze),
- 2-3 cepe potrivite,
- 6-8 linguri ulei,
- 2l supa din 2-3 cuburi de maggi
- 4 oua,
- 5-6 felii de sunca,
- boia dulce,
- piper,
- 1 cutie de suc de rosii,
- 1 legatura leustean sau tarhon,
- 1 pahar smantana,
- sare.
Preparare:
Coditele de rabarar se taie si se pun peste ceapa tocata pusa la prajit. Dupa ce s-au calit, se pune o lingurita de boia dulce, un varf de lingurita piper negru macinat si se lasa cateva minute dupa care se toarna supa obtinuta din cuburile de maggi si 2l de apa. Se pune sucul de rosii si se lasa la fiert. Intre timp, se pregateste o omleta din cele 4 oua in care se pune un praf de boia dulce si piper, apoi se toarna peste sunca taiata fin, care a fost pusa in prealabil la prajit. Cand este aproape gata se toarna omleta in oala si se mai lasa cateva clocote. Se potriveste de sare dupa gust, apoi se drege cu smantana. Ciorba se poate acri cu otet, preferabil otet de mere.