loading...
Sarmalele in dovleac reprezinta una dintre specialitatile oltenesti. Asezarea sarmalelor in dovleac le ofera acestora o aroma deosebita. Prepararea sarmalelor in dovleac este de dificultate medie.
Ingrediente:
- 1 dovleac
- 2 carnaciori semiafumati
- 300 g costita afumata
- 2 rosii
- 1 ardei gras
- frunze de dafin
- cimbru
- 500 g carne tocata
- 100 g orez
- 3 cepe mari
- bulion
- sare si piper
- 2 oua
Mod de preparare:
Prepararea sarmalelor se face dupa reteta originala. Se amesteca carnea toccata cu ceapa, orez, bullion, verdeata, oua. Se amesteca bine. La sfarsit se adauga condimente – sare, piper, cimbru. Dupa ce amestecul este gata se trece la infasurarea acestora in foi de varza. Se aseaza intr-o oala si se dau in clocot circa o ora.
Separat se ia un dovleac, se scobeste. Se aseaza sarmalele usor in dovleac. Pe deasupra lor se vor pune costita afumata, ardeiul gras taiat felii, foi de dafin si cimbru.
Sarmalele in dovleac se aseaza intr-o tava si se baga in cuptor pentru cateva ore, pana ce peretii dovleacului se patrund.
Foto: http://www.eana.ro
Sarmalele in dovleac ,