loading...
Ouale taranesti cu spanac sunt destul de delicioase, putand fi consumate in mod special la micul dejun. Reteta de oua taranesti cu spanac este destul de usor de preparat, necesitand un timp deosebit de scurt pentru coacere.
Ingrediente:
- 6 oua
- 1 kg spanac,
- 375 ml. Lapte
- 1/2 lingura faina,
- nucsoara,
- sare,
- o jumatate de ceapa,
- 250 g ridichi,
- 375 ml vin rosu,
- 60 g unt,
- 30 ml ulei,
- verdeata.
Mod de preparare:
Spanacul se pune la fiert timp de 10 minute in apa clocotita. Se ia de pe fiert si se toaca marunt. Separat, se face un sos din faina, unt, lapte, un ou, sare si nucsoara. Se pune intr-o tava la cuptor bine unsa in baie de aburi in asa fel compozitia sa se lege bine.
Separat, se fac 6 ochiuri care se aseaza pe un strat de spanac. In mijlocul spanacului se face putin loc pentru a se aseze un sote de ridichi format din ridichi taiati fasii, ceapa, putina faina, sare, grasime, vin, apa si verdeata. Deasupra oualelor se pune untul topit.
Pofta buna!
Foto: http://farfuridi.ro