Mancare olteneasca de fasole verde (pastai)

GD Star Rating
loading...

Mancare olteneasca de fasole verde (pastai)Fasolea verde este un aliment hranitor si previne cancerul de colon. Mancarea olteneasca pe care o propunem astazi se si gateste repede: 35 minute.

Se curata pastaile de codite si varfuri, se rup in bucati mici, de 2-3 cm si se pun la fiert. Se oparesc -dupa ce au clocotit de cateva ori, se schimba apa in care au fiert si apoi se fierb la foc repede timp de 20 minute.

Separat, in paralel, se caleste o ceapa mare, se adauga 200 grame de bulion, se pune un catel de usturoi sau trei fire de usturoi verde, se adauga sare si piper. Se stinge cu zeama de la pastai si se lasa sa fiarba impreuna timp de 10 minute. Se presara marar.

Exista si o varianta de reteta de mancare de fasole verde “legata” cu faina (se face un rantas, se pune faina dupa bulion), dar aceasta nu este indicata pentru persoanele care au probleme cu stomacul sau de greutate.

In varianta ardeleneasca, sosul mancarii de fasole verde se face cu smantana, in loc de bulion.

Ingrediente:

  • 500 grame fasole verde
  • 200 grame bulion
  • O ceapa
  • O legatura de marar
  • O capatana de usturoi sau trei fire de usturoi tanar
  • Sare, piper

Sursa: www.ecotrend.ro

Mancare olteneasca de fasole verde (pastai), 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*