loading...
Limba cu praz si masline reprezinta o specialitate pur olteneasca. Limba cu praz si masline este o reteta usoara care nu necesita multa perseverenta si munca din partea gospodinelor.
Ingrediente:
- 300 g limba
- 1 ceapa mare
- 2 fire de praz
- 300 g masline
- 1 cana de vin alb sec sau demisec
- 2-3 linguri de pasta tomate
- Zeama in care a fiert limba
- condimente
- ulei
Mod de preparare :
Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se incearca sa se curete de pielite.
Separat, se caleste ceapa toccata marunt. Se adauga maslinele si se tin si ele cateva minute la calit pana ce prazul este tocat rondele potrivite si adaugat. Intregul amestec se lasa la foc mic pan ace prazul se inmoaie bine. La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, doar cat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc redus. Atunci cand acestea s-au fiert se adauga limba taiata bucati si se lasa sa fiarba. Spre finalul fierberii se adauga bullion.
Pentru un gust mai placut mancarea de limba cu praz si masline se baga la cuptor cateva minute – circa 30. Se adauga sare dupa gust.
Pofta buna!
Foto: http://www.bucataras.ro
Limba cu praz si masline ,