Turta dulce romaneasca

GD Star Rating
loading...

turta dulceTurta dulce romaneasca se numara atat printre preferatele copiilor, cat si ale adultilor. Reteta de turta dulce nu este una atat de laborioasa, necesitand destul de putin timp si munca, locuitorii din Muntenia fiind mari consumatori ai acesteia.

Ingrediente

  • 250g miere
  • 250g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 lingură rasă de scorţişoară
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguriţe rase de bicarbonat topit în trei linguri de oţet
  • 500g făină

Mod de preparare

Mierea si zaharul se amesteca si se pun la foc mic. Se amesteca in continuu in asa fel incat sa nu se lipeasca. Dupa topirea zaharului se ia de pe foc sise adauga ouale, uleiul, bicarbonatul si scortisoara.. Se amesteca bine. Dupa amestecare se adauga faina pentru a se obtine o coca destul de tare.

Se lasa la rece vreme de cateva minute dupa care se intinde in asa fel incat sa se obtina o foaie groasa de circa 1-2 cm. Se taie bucatele, se ung cu galbenusurile de ou si apoi se baga la cuptor.

Pofta buna!

Foto: http://media.realitatea.ro

Lasa un comentariu...

*