Tiramisu

GD Star Rating
loading...

tiramisuTiramisu este o prajitura delicioasa si foarte savuroasa. Reteta de tiramisu este destul de complexa necesitand destul de multa indemanare din partea gospodinelor.

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g piscoturi
  • 250 ml espresso sau cafea tare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • o lingura cacao
  • 3 lingurite amaretto sau o lingurita esenta migdale

Pentru prepararea retetei de tiramisu este necesara o tava de dimensiunea 20*30 cm pentru a se aseza prajitura in asa fel incat sa nu existe riscul ca ingredientele din crema sa se scurga.

Toate ingredientele vor trebui sa fie la temperatura camerei in momentul in care incepem prepararea retetei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga peste galbenusuri zaharul pudra si se amesteca pana ce acesta isi schimba consistenta si culoarea. Peste amestecul obtinut se adauga mascarpone si se mixeaza cu mixerul pana ce amestecul incepe sa se lege. Se adauga amaretto sau esenta de migdale in functie de preferinta.

Se bat albusurile spuma tare. Peste acestea se toarna crema mascarpone si se amesteca incet cu o lingura de lemn pentru ca albusurile sa isi mentina consistenta si sa nu se lase prea mult. Se introduce crema la frigider pana se aseaza piscoturile in taVA.

Se trece fiecare piscot printr-o cafea fara zahar foarte tare, rece si amestecata cu cateva lingurite de amaretto sau esenta de migdale, , insa acestea nu trebuiesc tinute prea mult in cafea pentru a nu se inmuia prea tare. Se aseaza piscoturile in straturi si se pune intre ele crema mascarpone. Pe deasupra prajitura se pudreaza cu cacao. Se introduce in frigider cel putin 2 ore.

Pofta buna!

Foto: http://casaviselor.files.wordpress.com

Tiramisu, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*