Placinta sarbeasca

GD Star Rating
loading...

placinta-sarbeascaPlacinta sarbeasca este o reteta delicioasa si plina de savoare. Usor de preparat, placinta sarbeasca se numara printre cele mai populare retete ale judetului Dambovita, dar si in regiunea sudica a tarii – Teleorman ori Alexandria.

Ingrediente:

  • foi de placinta uscate;
  • 1 litru lapte batut;
  • 10 oua;
  • 500-600 grame zahar;
  • stafide;
  • ulei.

Mod de preparare:

Se amesteca bine laptele cu ouale si zaharul, adaugandu-se in compozitie putin ulei.

Se pregateste o cratita mai inalta, se unge si se tapeteaza cu faina.

Se aseaza un rand de foi zdrobite (faramate) ce se vor acoperi cu amestecul de lapte. Se presara pe deasupra putin ulei si putin zahar imprastiat cu mana. Se pun stafide imprastiate peste tot. Se continua cu straturile de foi, repetand operatiunea precedenta pana ce capata un strat de circa 10 centimetri. Se baga la cuptor la foc potrivit.

Pofta buna!

 

Placinta sarbeasca, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Lasa un comentariu...

*