Mucenicii muntenesti

GD Star Rating
loading...

mucenici-munteniaIn data de 9 martie fiecare va gusta din  mucenicii muntenesti. Reteta de mucenici muntenesti nu este una foarte grea, necesitand un timp de preparare de aproximativ 60 de minute.

Ingrediente:

Covrigeii se prepara din:

  • 500 g făină
  • 50 g drojdie
  • 200 ml apă călduţă
  • 1 praf sare
  • 1-2 pachete zahăr vanilat
  • 100 ml ulei
  • 2 litri apă
  • 350 g zahăr
  • coajă de lămâie
  • coajă de portocală
  • 1 praf sare
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • 1 lingurita scorţişoară
  • 800 g nucă coaptă şi măcinată
  • esenţă de rom

Zeama mucenicilor muntenesti necesita:

Mod de preparare:

Se amesteca faina, cu sarea, drojdia, vanilia, apa usor incalzita si uleiul. Se framanta pana ce compozitia devine destul de consistenta.

Aluatul se lasa la dospit cateva minute. Intre timp puneti sa fiarba cativa litri de apa, cu putina sare si ulei.

Se intinde o foaie destul de subtire, se taie in bucatele si se formeaza opturi care se introduc in apa clocotita cateva minute.

Se iau din oala, se pun la scurs si apoi se pun in tava si se pun in cuptor la foc mic.

Zeama mucenicilor muntenesti va trebui preparata astfel:

Se pune apa sa fiarba cu zaharul. Dupa ce a dat in clocote se adauga scortisoara, coaja de portocala, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de lamiae. La sfarsit se adauga nuca si mai apoi mucenicii muntenesti.

Pofta buna!

Foto: http://www.monitorulexpres.ro/

Mucenicii muntenesti, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*