Merele coapte

GD Star Rating
loading...

mere coapteMerele coapte reprezinta un desert rapid si delicios. Merele coapte sunt foarte usor de preparat.

Ingrediente

  • 4-5 mere mari
  • 3 linguri fulgi de migdale
  • 3 linguri boabe de catina
  • miere
  • scortisoara
  • esenta de vanilie
  • fructe de padure
  • anason

Mod de preparare

Merele se pun la cuptor intregi, la foc redus, lasandu-se sa se inmoaie.

Separat catina se amesteca cu mierea si cu esenta de vanilie, impreuna cu fructele de padure. Atunci cand sunt aproape gata, amestecul se adauga peste mere, pe care se presara scortisoara, lasandu-se in continuare la cuptor pentru a-si lua arome. Anasonul se pune in tava inca de la inceput.

Atunci cand se iau de pe foc se stropesc cu siropul format in tava si se dau prin fulgi de migdale.

Pofta buna!

Foto:http://www.andreearaicu.ro

Lasa un comentariu...

*