Ciorba de vacuta

GD Star Rating
loading...

ciorba de vacutaCiorba de vacuta reprezinta o adevarata portie de sanatate, fiind destul de gustoasa si satioasa. Prepararea ciorbei de vacuta necesita un timp de circa 2 ore.

 

Ingrediente:

  • 500 – 600 grame de carne de vita slaba
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1-2 cepe
  • 200-300 de grame de conopida
  • 200-300 de grame de fasole verde pastai sau mazare
  • 1 ardei gras taiat cubulete
  • 2-3 cartofi
  • 2 rosii fara coaja
  • leustean
  • sare
  • piper
  • smantana
  • bors.

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea taiata cubulete cu putina sare pentru ca spuma sa se ridice mai repede. Atunci cand a dat in clocot se ia spuma cu o spumiera. Intre timp sunt pregatite radacinoasele – taiate cubulete – aruncandu-se in ciorba in clocot. Se lasa sa fiarba la foc redus circa 30 de minute. Intre timp sunt adaugate si celelalte legume, cu exceptia cartofului si a mazarei care se vor adauga atunci cand celelalte legume sunt aproape fierte, cele doua necesitand un timp de fierbere mai scurt.

La sfarsit se adauga borsul in functie de gust.

Smantana se va adauga in ciorba atunci cand aceasta se va raci intruca se poate branzi.

Se presara leustean verde pe deasupra, taiat subtire.

Se poate servi cu ardei iute.

Pofta buna!

Foto: http://aromedinbucatarie.files.wordpress.com

 

Lasa un comentariu...

*