Cartofii taranesti

GD Star Rating
loading...

cartofi taranestiCartofii taranesti reprezinta garnitura perfecta a oricarei fripturi. Tocmai de aceea, in ultima perioada retetele de cartofi taranesti sunt destul de vizitate si puse in aplicare. In plus, acestia sunt destul de sanatosi si gustosi, reteta avand specific muntenesc.

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi;
  • 300 g de kaizer;
  • 2 cepe;
  • 1 ardei gras rosu;
  • ulei;
  • marar;
  • sare.

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in coaja. Dupa fierbere se curate si se taie cubulete de marime potrivita.

Ceapa este taiata rondele, ardeiul se marunteste bine, iar kaizerul se taie in bucatele potrivite. Toate, se pun la calit intr-o cratita cu putin ulei. Se tin acoperit, amestecandu-se continuu vreme de cateva minute.

Dupa ce ardeii, ceapa si kaizerul s-au inmuiat, se iau de pe foc. La sfarsit, se adauga cartofii, amestecandu-se cu grija cu putina sare. Se poate adauga marar tocat marunt pe deasupra.

Foto: http://www.divahair.ro

Cartofii taranesti , 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*