Sarmalele moldovenesti

GD Star Rating
loading...

sarmale moldovenestiSarmalele moldovenesti reprezinta un adevarat desfat pentru orice vine in aceste regiuni. Sarmalele moldovenesti sunt usor de preparat, insa necesita un timp indelungat pentru fierbere.

Ingrediente:

 

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 400 ml ulei
  • 2 cani orez spalat
  • 0,75 l bulion
  • 3 ardei grasi trecuti prin masina
  • cimbru
  • 3 rosii mari macinate
  • sare
  • 2 cepe mari macinata
  • piper
  • marar.

Mod de preparare:

 

Prepararea sarmalelor moldovenesti implica multa daruire din partea gospodinelor. Se amesteca ingredientele de mai sus cu uleiul, bulionul, sarea si piperul.

Se impacheteaza amestecul in foi de varza murata.

Sarmalele moldovenesti se fierb intr-o oala de pamant. Se pune la fundul vasului un strat de varza tocata, bucati dintr-un ciolan afumat, cimbru, marar. Peste aceste ingredinete se adauga sarmalele unse destul de bine cu bulion si ulei.

Dupa ce sunt asezate in oala de pamant se toarna peste ele apa fierbinte cat sa le acoperi. Se pun la cuptor circa 3 ore, la foc mic.

Atunci cand acestea se rumenesc si capata un aspect auriu, sarmalele moldovenesti sunt gata pentru a fi degustate. Se pot servi cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!

 

Foto: http://www.evenimentelezilei.ro

Sarmalele moldovenesti , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*