Plicuri moldovenesti

GD Star Rating
loading...

plicuri moldovenestiHranitoare si usor de preparat, plicurile moldovenesti sunt ideale pentru a ne potoli foamea.

Ingrediente:

  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Aluat:

  • 500 g faina
  • apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • sare

Preparare:

Se amesteca faina cu un praf de sare si cu drojdia uscata. Se face in mijloc o adancitura si se toarna treptat uleiul si apa calduta.

Se framanta aceste ingrediente pana cand se obtine un aluat omogen, care se lasa la crescut jumatate de ora, intr-un loc caldut.

Intre timp, se amesteca branza de vaci cu zaharul, oul, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Dupa ce a trecut jumatatea de ora, se presara faina peste blatul de lucru si se intinde aluatul.

Cu ajutorul unui pahar se decupeaza din aluat forme rotunde, care se umplu cu cate o lingura din amestecul de branza.

Se pliaza portofelele si se preseaza bine pe margine, pentru ca umplutura sa nu iasa.

Plicurile moldovenesti cu branza se prajesc in baie de ulei incins si se scot pe servetele absorbante, pentru a inlatura excesul de ulei.

Cat sunt calde, se presara deasupra zahar pudra.

Plicuri moldovenesti, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*