loading...
Mucenicii moldovenesti sunt o reteta delicioasa care se prepara in data de 9 martie a fiecarui an.
Mucenicii moldovenesti necesita putina migala din partea gospodinelor, insa gustul acestora compenseaza orice sacrificiu.
Ingrediente:
Aluat:
- 600 gr faina
- 10 gr drojdie uscata
- 4 oua (la temperatura camerei!)
- 150 gr zahar
- 125 gr unt topit
- 250 ml lapte
Sirop:
- 1,5 l apa
- 600 gr zahar
- coaja de la o portocala
- esenta de rom
- miere
- miez de nuca – 150 g
Mod de preparare:
Se pune untul la topit la baie de aburi. Separat se bat ouale si se pune laptele la incalzit. Se pun intr-un vas mai mare, impreuna cu faina si drojdia si se trece la framantat bine, bine.
Se formeaza opturile din coca si se pun in tavi tapetate cu faina si putin ulei pentru a nu se lipi.
Dupa ce se aseaza in tavi se ung cu zahar dizolvat in apa si se baga la cuptor.
In timp ce se coc se pregateste siropul, amestecand apa cu zaharul ca sa nu se lipeasca. La sfarsit se adauga romul si coaja de portocale.
Mucenicii se scot din cuptor, lasandu-i putin sa se raceasca si apoi se dau prin sirop. La sfarsit se ung cu miere, presarandu-se deasupra lor nuca macinata.
Pofta buna!
Foto:http://easypeasy.ro