Dovlecei moldovenesti

GD Star Rating
loading...

Dovlecei moldovenestiIngrediente:

  • 3, 4 dovlecei mici, fara seminte,
  • 100-150g cascaval,
  • 100-200ml smantana,
  • 2 oua,
  • 3 linguri faina,
  • piper,
  • pesmet,
  • marar,
  • sare,
  • unt sau margarina,
  • rosii,
  • ardei.

Preparare:

Se spala dovleceii si se pun intregi si necuratati la fiert, pentru 10 minute. Apoi se taie pe jumatate, pe lungime, si se aseaza in strecuratoare cu semintele in jos. Se scoate intreriorul dovlecelului astfel incat marginea sa ramana de 1 cm grosime.  Se unge tava cu unt sau margarina, se tapeteaza cu pesmet dupa care se aseaza jumatatile cu scobitura in sus. Miezul de la dovlecel se toaca si se amesteca cu cascavalul ras, ouale, faina, smantana, mararul, 1 varf de cutit de piper, 1/2 lingurita sare si se amesteca bine. Compozitia se aseaza in jumatatile de dovlecei, apoi se niveleaza. Se tin la cuptor 30 de minute pana se rumenesc. Cand sunt gata se taie in portii patrate si se mananca fierbinti cu smantana sau cascaval ras.

Lasa un comentariu...

*