loading...
RETETE ROMANEASCA: ARDEI UMPLUTI. Ardeii umpluți reprezintă un aliment preparat în bucătăria românească și cea moldovenească. Sunt de obicei preparați cu ardei grași ori gogoșari umpluți cu carne tocată.
Ingrediente:
– 1 kg carne tocata
– 10 ardei grasi
– 3 cepe mari
– o canuta orez
– 2 linguri pasta de tomate
– 1 ou
– cimbru
– patrunjel
– sare, piper
Preparare:
Ardeii se curata de cotoare, se taie putin la varf si se spala. In putin ulei se caleste ceapa si cand s-a rumenit se adauga pasta de tomate si cateva lingui de apa. Se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga orezul (spalat si oparit) si se mai amesteca 2-3 minute dupa care se pune patrunjelul tocat marunt. Apoi prajeala se amesteca cu carnea tocata, oul, cimbru, sare, piper. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii. Dupa ce am umplut ardeii si se pun intr-o cratita cu apa. Se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand sunt aproape gata, in apa in care au fiert la cuptor ardeii, se pune o jumatate de cana de apa amestecata cu suc de rosii si se mai da la cuptor aproximativ 10-15 min pana cand ardeii sunt facuti bine.
Se servesc cu iaurt sau smantana.
Ardei umpluti,
Nu stiu exact cat de traditionali sunt. se fac si in Polonia.
loading...
loading...