Alivenci moldovenesti

GD Star Rating
loading...

Alivenci moldovenestiIngrediente:

  • 300g malai,
  • 5 oua,
  • 200g zahar,
  • 200g branza de vaca sau telemea,
  • drojdie,
  • 2 pliculete de praf de copt,
  • 1 cana de lapte acru,
  • 400ml lapte dulce,
  • 200g smantana,
  • sare dupa gust,
  • 250g faina,
  • 2-3 pliculete zahar vanilat.

Preparare:

Se incalzeste putin laptele dulce si se torni intr-un vas mai mare peste malai si apoi se lasa la inmuiat 1-1,5 ore. Dupa ce s-a inmuiat se pune laptele acru sau lapte branzit (chisleag), apoi branza de vaca ce poate fi amestecata cu alte resturi de branza, zaharul, 4-5 oua batute, sare. Apoi se pune drojdia inmuiata, zaharul vanilat, de asemenea se pot pune si stafide, esente; se incorporeaza faina de grau iar la urma praful de copt. Se ung doua tavi cu ulei sau unt, se tapeteaza cu faina iar apoi se toarna aluatul. Se bate un ou, iar cu ajutorul unei lingure se intinde pe toata suprafata aluatului sa nu crape la copt. Compozitia se tine la cuptor aproximativ 35-40 de minute. La sfarsit se unge cu smantana cu zahar (batuta ca frisca).

Alivenci moldovenesti, 2.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*