Alivenci moldovenesti

GD Star Rating
loading...

alivenci moldovenestiUna dintre retetele cu specific moldovenesc este aceea a alivencilor moldovenesti. Destul de usor de preparat, alivencii moldovenesti ofera o savoare deosebita.

Ingrediente:

  • 1 l de lapte;
  • 300 g de malai grisat;
  • 500 g branza de vaci;
  • 250 g de smantana;
  • 150 g de unt;
  • 50 g de faina;
  • 4-5 oua;
  • sare.

Preparare:

 

Se pune la fiert laptele cu 100 grame unt si sarea. Dupa ce a dat in clocot se adauga malaiul, amestecandu-se in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce malaiul este fiert – circa 10 minute – se ia de pe foc.

Separat, se bat spuma albusurile de la oua cu putina sare. Branza se da pe razatoare. Atunci cand laptele cu malaiul s-au racit se adauga treptat branza, smantana, galbenusurile si faina, amestecandu-se in continuu. La sfarsit se toarna si albusurile batute spuma, amestecandu-se.

Ulterior, se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 60 de minute. Atunci cand este gata se taie cubulete. Alivencii moldovenesti se servesc calzi cu smantana.

Foto: http://www.copilul.ro

Alivenci moldovenesti, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*