Supa cu porumb si cascaval

GD Star Rating
loading...

Supa cu porumb si cascavalO supa gustoasa si hranitoare, specifica zonei maramuresene.

Ingrediente:

  • 400 g de porumb congelat
  • 200 g cascaval
  • 2 cepe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 legaturi patrunjel
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 2 lingurite chimen
  • 1 l de supa de legume
  • sare
  • piper

Preparare:

Ceapa se taie marunt, usturoiul se zdrobeste, iar cartofii se taie in sferturi.

Se topeste untul intr-o oala de 2,5 l si se pun la calit ceapa uscata, bulbii cepelor verzi si usturoiul. Cand devin lucioase, se presara chimenul si se stinge cu supa de legume fierbinte.

Se adauga in oala porumbul congelat si cartofii. Dupa 15 minute, se paseaza cartofii si jumatate din cantitatea de porumb fiert.

Cascavalul se rade si se amesteca, in proportie de 3/4, cu piureul de porumb si cartofi si cu smantana, mixtura obtinuta adaugandu-se in supa pentru cateva clocote, timp in care se amesteca.

La final, se sareaza si se condimenteaza dupa gust.

Patrunjelul, cozile de ceapa verde si restul de cascaval ras se aduc la masa odata cu supa, urmand ca fiecare sa se serveasca in functie de preferinte.

Lasa un comentariu...

*