Placintele motesti

GD Star Rating
loading...

Placintele motesti sunt la fel de delicioase ca si papanasii. Destul de usor de preparat, placintele motesti reprezinta un adevarat deliciu culinar.

Ingrediente:

Aluat

500 gr faina alba

300 ml lapte caldut

1 ou

1 pliculet drojdie uscata

1/2 lingurita sare

1 lingurita cu varf zahar

Pentru umplutura si uns

250 gr cas (de oaie)

2 linguri smantana

2 linguri zahar

1/2 ceasca cu ulei (sau untura topita)

Pentru servit

smantana

dulceata

Mod de preparare:

Se amesteca oul batut bine, cu drojdia, zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se lasa la crescut la temperatura mai ridicata.

Separat se da casul pe razatoare si se amesteca smantana cu zaharul.

Se taie aluatul crescut in 10 portii si se intinde fiecare subtire. Pe fiecare foaie se adauga cas, acoperindu-se cu o alta foaie. Presati marginile cu mainile. Se ung cu putin ulei pe deasupra.

Se pune pe foc o tigaie cu ulei sau untura si se aseaza placintele in ea pentru a se praji la foc potrivit.

Se scot placintele din tigaie si se aseaza una peste cealalta, ungandu-le cu smantana si zahar.

La sfarsit, se pun pe farfurie, servindu-se cu smantana acrisoara si dulceata.

Foto: http://mirceateorean.files.wordpress.com

Placintele motesti, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

Lasa un comentariu...

*