loading...
Oricine ajunge in regiunea Deltei sau la Marea Neagra nu are cum sa nu guste din plachia dobrogeana. Cu toate acestea, plachia dobrogeana poate fi facuta si acasa, necesitand un timp destul de scurt pentru preparare.
Ingrediente:
- 1 kg peste
- 1 ceapa mare
- 500 ml suc de rosii
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- ulei pt prajit
- putina faina
Mod de preparare:
Se spala pestele foarte bine. Dupa ce este curatat de solzi, se adauga sare si piper. Ulterior acesta se da prin faina si se prajeste in ulei bine incins.
Separat, se pune intr-o cratita ceata taiata marunt pentru a o cali la foc mic. Atunci cand aceasta s-a inmuiat destul de bine se adauga sucul de rosii, piperul si sarea, lasandu-se in continuare la foc mic cateva minute. La sfarsit, se adauga pestele prajit, lasandu-se pe foc inca 10 minute pentru a da in clocot.
Se scoate din cratita, peste el adaugandu-se patrunjel tocat marunt.
Se serveste cald cu mamaliga.
Pofta buna!
Foto: http://www.bucataras.ro
Plachia dobrogeana,